Geen Paars, maar stufi nog niet veilig

Met de onderhandelingen voor een paars kabinet leek het er even op dat de overeenstemming er al was en dat het gedaan zou zijn met de studiefinanciering. Maar... afgelopen dinsdag is er een einde gekomen aan de onderhandelingen vanwege de veel te grote verschillen in de programma's van de verschillende partijen.

Dit betekent helaas nog niet dat het plan om de studiefinanciering af te schaffen compleet van de baan is. De kans is zelfs nog steeds heel groot dat de stufi een gemakkelijk onderhandelingspunt zal zijn voor de komende formatie, omdat veel partijen het er over eens zijn dat een leenstelsel ook voldoet.

Nu is het aan alle studenten in Nederland om duidelijk te maken dat wij niet tevreden zijn met een leenstelsel. De toegankelijkheid van het onderwijs mag niet achteruit gaan en er moet eindelijk eens geïnvesteerd worden in onderwijs!

Dus stuur de petitie op deze website door aan al je vrienden, bestel gratis stickers om deze boodschap aan je hele stad, dorp, school of universiteit te laten horen en kom in actie!