Nieuwe acties gepland!

Komende tijd worden er nieuwe acties georganiseerd tegen de onderwijsbezuinigingen van dit kabinet. Van 19 tot en 23 maart worden acties georganiseerd door de Landelijke Studenten Vakbond. Het comité 'stufi moet blijven' steunt deze acties.

Als het aan het kabinet ligt wordt de studiefinanciering voor de masterfase van de opleiding afgeschaft en wordt het recht op de OV-studentenkaart verkort naar vijf jaar. Uitwonende studenten gaan dan 3200 euro missen. Deze bezuinigingen komen naast de al eerder ingevoerde langstudeerboete, de harde knip en het vrijgeven van het collegegeld voor de tweede studie. Hierdoor wordt de dikte van de portemonnee doorslaggevend voor het volgen van een studie. De jongeren die wel gaan studeren worden opgezadeld met torenhoge schulden.

Het is belachelijk de rekening van de crisis bij studenten neer te leggen. Goed en betaalbaar onderwijs is essentieel voor de toekomst van ons land. Kom daarom in actie om deze idiote plannen tegen te houden! Teken de petitie of help mee!

Verdere informatie over de acties zullen we op deze website publiceren.