Bekende politiek verslaggevers

In Nederland hebben we een aantal politiek verslaggevers. Sommigen werken voor zichzelf, anderen zijn in dienst bij een mediakanaal. Sommigen zijn echt politieke junkies of worden ook wel ‘Binnenhof-watchers’ genoemd.

Een aantal bekende gezichten:

Marloes Lemsom

Marloes is een politiek verslaggever die graag een vlijmscherp interview afneemt. Daarbij verstaat ze de kunst om droge stof voor een groter publiek toegankelijk te maken.

Frits Wester

Frits Wester loopt ook al een behoorlijk aantal jaren mee. Hij is parlementair verslaggever voor RTL Nieuws en een vertrouwd gezicht op de televisie, die soms ook zelf het onderwerp van het nieuws is. Een opvallende prestatie van Frits Wester is dat hij al vele jaren de nog niet uitgesproken troonrede weet te bemachtigen.

Emilie van Outeren

Emilie van Outeren is een politiek verslaggever die onder andere bij het NRC Handelsblad werkzaam is. Tijdens haar werk als journalist raakte ze vorig jaar nog gewond in Wit-Rusland.

Xander van der Wulp

Xander van der Wulp van de NOS is ook voor velen een bekend gezicht. In de aanloop van de verkiezingen in 2021 maakte hij samen met Herman van der Zandt en Marleen de Rooy iedere week een filmpje over de politieke gang van zaken rond het Binnenhof.

Wouter de Winther

Ook Wouter de Winther zien we regelmatig op televisie voorbijkomen. Bijvoorbeeld bij Jinek of Goedemorgen Nederland. Hij is politiek commentator voor het dagblad De Telegraaf en tot midden 2020 was hij hier bovendien chef parlement.

Jair Ferwerda

Veel mensen raakte bekend met Jair Ferwerda door zijn rol in de talkshow van Jinek. Zodra er iets gebeurde in politiek Den Haag was Jair Ferwerda er als de kippen bij. Maar hij had ook een flinke bijdrage in andere tv-programma’s. Eigenlijk heeft Jair Ferwerda meerdere beroepen, namelijk: freelance televisiepresentator, programmamaker en (politiek) journalist.