Kleding van een politicus

Misschien is het je wel eens opgevallen dat kleding overal waar je komt een grote rol speelt. Hoe je je kleedt, zegt veel over je, en maakt of mensen jou in jouw rol serieus nemen. Daarom is de kledingstijl van een politicus ook zo belangrijk. Dat heeft zelfs invloed op de hele samenleving.

Een simpele trui voor dames kan voor een politicus tijdens het uitlaten van de hond als casual en afgekleed overkomen, maar tijdens een persconferentie een politieke blunder, met het risico dat je niet serieus genomen zult worden.

Kleur

Bij het kleden als politicus is kleur ontzettend belangrijk. Kleuren hebben in kleding een betekenis; ze brengen onbewust een boodschap over. Is je wel eens opgevallen dat politici vaak in het blauw verschijnen? Deze kleur staat voor zekerheid. Het geeft jou als burger vertrouwen in de persoon als minister van het volk. Tijdens een speech van een politicus die in blauw gekleed gaat, zullen meer mensen aandacht hebben voor de spreker dan wanneer hij of zij in bruin gekleed gaat.

Mannelijke politici

Bij de mannelijke politici kun je opmerken dat ze stropdassen van een andere kleur dan de rest van hun kleding dragen. Een stropdas kun je op laten vallen door de kleur. Daarom kiest een politicus vaak voor een rode stropdas, omdat dit een kleur is die om aandacht vraagt. Daarnaast straalt het daadkracht uit en word je met een rode stropdas serieuzer genomen in de rol van leiderschap.

Wil je juist vriendelijk overkomen als politicus, dan kun je beter gaan voor een blauwe stropdas. Het volk wil in sommige situaties graag een vriendelijke politicus zien, die toegankelijk is. Je zult een politicus niet snel met een donkere das zien, want daarmee komen ze juist gesloten over.

Vrouwelijke politici

Als vrouw in de politiek moet je meer aandacht aan je kleding besteden. Een trui bij een man wordt anders beoordeeld dan bij een vrouw. Er wordt beduidend meer aandacht besteed aan de kleding van politieke vrouwen en een trui voor dames speelt een andere rol dan bij een man. Als vrouwelijke politica krijg je sneller kritiek op hoe je haren zitten of hoe vaak je een bepaalde outfit al in het openbaar gedragen hebt. Om serieus genomen te worden in je boodschap en daadkracht als leider van het volk is het als vrouw dus nog belangrijker om bewust te zijn van je kledingkeuze.